Mijn eerste ....                                                                                                                                                                               13 mei 2024

 

Eindelijk is het dan zover. Mijn eigen website. Zelf gedaan. Ik ben zo trots, al leest niemand mijn verhalen nog, en zal dat misschien nog een tijd duren , ik schrijf vol liefde en trots mijn eerste blog.

Ik ben mijn hele leven al een heks, maar wist niet dat mijn anders zijn een naam had. Ik was een beetje raar, anders dan anderen.

Jaren lang heb ik mij geprobeerd aan te passen aan de omgeving, ken je dat? Je doet een beetje zus en een beetje zo, maar elke keer , als je alleen thuis bent, voel je je eenzaam en ontheemd.

Nu ,bij mij was het een lang en intensief proces : ik was een volger, een pleaser, en pas na mijn 45e levensjaar begon ik voor mijzelf te kiezen.

Tot een aantal jaar geleden, rond mijn 55e ging ik mij inlezen op het internet , o.a. over spiritualiteit.  Nu is dat een breed begrip, en van edelstenen tot chakra's  , engelen getallen , runen, dagkaarten , kruiden, maanstanden enz. kwam ik uit op hekserij.

En toen klopte alles, dit is wie ik ben, dit is wat ik al zo lang doe en voel van binnen. En toen ging het snel, en ben ik nu, op mijn 60e, een nuchtere heks, die het liefst haar kennis en ervaring op eenvoudige wijze wil delen met anderen. 

En zo trok ik gisteren mijn dagkaart, de Spin, en deze kaart vertelde dat het nu tijd is om mijn inspiratie om te zetten in iets creatiefs, iets tastbaars, en voilá,!!

En zo heb ik deze website gemaakt, wie had dat ooit kunnen denken!! En ga ik een heksencafé beginnen, samen met Denise ( www.Antaia.nl ) Een en ander moet nog uitgewerkt worden, maar het is zo leuk en ik heb er zo'n zin in!
Mijn website, mijn blogs, ons heksencafé, If you don't try you will never know.

 

Blessed Be!

AnneNoita

 

Hoe het is ontstaan...                                                                                                                                       14 mei 2024

Na de vreugde over mij website is het nu afwachten hoe het café gaat lopen. En mijmer ik over alles wat er is gebeurd nadat ik uit de bezemkast gekomen ben en mij heks ben gaan noemen.

Ik wist mijn hele leven dat ik anders was, dat was iets naars, you never fit, en daardoor was ik veel alleen. In mijn gedachten had ik allerlei gesprekken met de natuur om mij heen, verbond ik mij met Moeder Aarde en luisterde naar wat de dieren die ik tegenkwam mij vertelden. Ik kende elke vogel die ik hoorde en kende de meeste bloemen die ik zag.  Ik verbond mij er mee en gebruikte hun zang, kleuren en bloeiwijze als aanwijzing om iets in mijn leven aandacht te geven.

Maar daar was internet, ik heb er niet veel mee, maar voor mij is het van groot belang geweest. Want via internet kwam ik al zoekende op een heksenpagina. En daar begon mijn onzichtbare ik gestalte te krijgen. Tot ik op een pagina kwam waar een heksenfeest georganiseerd werd. Daar moest ik heen! En in mijn eentje ging ik dapper op weg, naar mijzelf...

Een heksenfeestje, geen idee wat ik zou aantreffen. Maar ik had nooit kunnen vermoeden dat het zo'n impact zou hebben.

Ik kwam aan, en zag een hele rij prachtige mensen in allerlei kledingstijlen, haardracht, met of zonder punthoed en zonder of met heel veel make-up. Maar wat mij het meest trof, was het feit dat iedereen in de rij met elkaar praatte en elkaar welkom heette. Toen ik binnen kwam kreeg ik een knuffel. Ik, die dit altijd probeer te vermijden!

Een heel wijkcentrum vol prachtige mensen en artikelen. Sprekers, muziek, kraampjes met allerlei items waar ik alleen maar van kon dromen, maar die hier gewoon in de stands lagen. Alsof het normale koopwaar was. wacht even, het ís normale koopwaar!!

De tranen stonden in mijn ogen, een feestje van herkenning en ontmoeting. Dit is wie ik ben, hier ligt mijn verbinding!

Het heeft een grote ommekeer in mijn bestaan gebracht, vanaf dat moment was ik trots dat ik anders ben. Want er zijn er zoveel meer, ik ben anders maar sta hier niet alleen in. En was het voor mij een makkelijke stap om voortaan als heks door het leven te gaan, en durfde ik dit steeds makkelijker te benoemen.

Ik heb daar een planten en bomen reading gedaan. Één van de uitkomsten was dat ik iets door te geven heb. Ik heb dat onthouden, want dat wil ik graag, doorgeven wat ik in mijn leven heb geleerd. En nu is het zover, op kleine schaal, voorzichtig stap voor stap, op weg naar ...wie weet, elke stap is belangrijk, het is de weg er naar toe, en niet het doel wat telt.

                                                                                                 

                                                                                                  Blessed Be!

                                                                                                  AnneNoita

                                                                           

 

 

 

 

 

 

Haren, dreads en magie.                                                                                                                                                            18 mei 2024

Haar bevat kracht. Lichaamshaar beschermt je tegen weersinvloeden. En het haalt vitamine D uit het zonlicht en zo komt het uiteindelijk ,via een vloeistof in de hersenen , in je systeem terecht.

Haar vergroot je aura, je electro-magnetisch veld, waardoor je meer uitstraling hebt.

Haren zijn het verlengde van je zenuwstelsel en verbinden het binnen met buiten. Met haren kun je "voelen" ,phet zijn als het ware antennes die alles uit de omgeving oppikken.

Bij de heksenvervolgingen dacht men o.a.  dat de magie en kracht van de heksen lag in hun haar, dus moest het afgeschoren worden om de heks onschadelijk te maken. Helaas was dit niet genoeg en moesten de heksen en andere wijze mannen en vrouwen vernietigd worden...

Met haren vang je dus veel op. Je kunt je haar samenbinden ter bescherming, of een haarband dragen. Of floridawater sprayen ( ik hou van florida water) 

Met je haar samengebonden kun je energie afweren en met los haar de energie opvangen en/of verspreiden. Haar afknippen betekent dat je de "dode einden" verbreekt en je openstelt voor nieuw dingen. Dus dan is extra bescherming zeker geen overbodige luxe!

Dreads of dreadlocks, niet alleen gedragen door de Rastafari gemeenschap. Maar voor de meesten die dreadlocks nemen, is het een uiting van identiteit en vrijheid. In welke zin dan ook

Zelf wilde ik mijn bevrijde ik en vrije levensstijl uiting geven door dreads. Mijn haren waren net lang genoeg om er baby dreads in te laten zetten. 

Ik heb deze laten zetten door Esmeralda van Magic Dreads. Zij geeft en weeft er kracht en liefde in.

Ik heb het gevoeld, ik merk het in mijn veranderingen, het is magisch!

Inmiddels heb ik volledige dreads. Ze volgen mij in mijn eigen proces van wording. Ik krijg wel eens de vraag: wilde je liever geen langere dreads? door andere dreads in te zetten zodat je haar gelijk een stuk langer is. ( zeker als ze net weer bijgewerkt waren, stonden de dreads wat uit, als de tentakels  van een boze egel)  Maar nee dus! Ik voel met elke centimeter die groeit, mijn kracht en eigen waarde groeien, zelfliefde en vertrouwen. 

Esmeralda weeft en rolt er haar intenties in, ik voel het in mijn haarwortels en in mijn energie punten.

Een extra toevoeging in je haar kan ook bijdragen aan je proces. Immers, je haren zenden uit en nemen op, zo ook met een hanger erin. Het symbool ervan wordt als het ware in je systeem opgenomen.

De hanger op de foto is dus de libelle. De libelle staat voor verandering, transformatie.  Ik heb de hanger 9 maanden gedragen. 9 maanden, als een zwangerschap. Tot de hanger er vanzelf uitrolde na die 9 maanden. De transformatie is afgerond.

De libelle heb ik niet meer nodig, nu draag ik een veer, om mijn vrijheid te symboliseren. Hoog, zelf, vrij!

En een hangertje van Gaia, de vruchtbaarheidsgodin. Voor mij betekent dit de creatiekracht die ik mag ontplooien en laten zien. En met de weef vaardigheid van Esmeralda en haar energie, voel ik het in mijn hele zijn. 

 

                                                                                                      Blessed Be

                                                                                                      Anne Noita

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb